به گزارش سلام لردگان به نقل از خبرگزاري فارس، وندي شرمن رئيس تيم مذاکره کننده آمريکايي در جمع خبرنگاران اسرائيلي در بيتالمقدس گفت يک اقدام درباره موفقيت گفتوگوها با ايران وجود دارد و آن اين است که ايران موفق به دستيابي به سلاح هستهاي نخواهد بود.
وي افزود: ما گاهي اوقات با اسرائيل موافقيم و گاهي اوقات نه، اما دريافت ايده و ورودي از اسرائيل براي ما مهم است.
شرمن ادامه داد ميخواهيم به اين هدف برسيم که برنامه هستهاي ايران کاملا صلحآميز است.
وي همچنين گفت توافق با ايران درباره راستي آزمايي، راستي آزمايي، راستي آزمايي است. اين ممکن است که ايران برنامه غنيسازي کوچک و مجزا خواهد داشت، اما اين بخشي از مذاکرات خواهد بود.
شرمن همچنين گفت اين مهم است که مقامات اسرائيلي بدانند که گفتوگوها چگونه پيش مي روند و از آنها ورودي (ايده) دريافت کنيم. احساس ميکنيم که در وين پيشرفت حاصل شد و ما مسيري رو به جلو براي نحوه ادامه گفتوگوها داريم.
رئيس تيم مذاکره کننده آمريکايي افزود: به همه نگرانيهاي ما درباره برنامه هستهاي ايران بايد پرداخته شود تا توافق حاصل شود. من ميدانم که اسرائيل سوالات بسياري درباره اين گفتوگوها دارد و همچنين درباره اينکه ما بتوانيم اطمينان حاصل کنيم که ايران به سلاح هستهاي دست نخواهد يافت، ترديد وجود دارد.
وي افزود: ما به مذاکرات با نگاه مثبتتر از آنچه واقعي است وارد نميشويم، و نميدانيم که آيا بتوانيم اين موضوع را از طريق ديپلماتيک حل کنيم يا نه.
شرمن همچنين گفت اين مهم خواهد بود که مذاکرهکنندگان و شرکاي ما فضا براي انجام اين موضوع از طريق ديپلماتيک داشته باشند. گفتوگوها با ايران خيلي سخت خواهد بود و ما نمي توانيم آن را سختتر کنيم.
وي ادامه داد ما قصد داريم تا 20 جولاي (29 تير) با ايران توافق کنيم. اگر در پايان ايران بخواهد برنامه غنيسازي کوچکي داشته باشد که پاسخ نيازهاي عملي را بدهد، اين برنامه بايد محدود و تحت نظارت باشد.
اين مقام آمريکايي گفت از زمان اجراي توافق ژنو، ايران به تمام تعهداتش پايبند بوده است. ما بايد راضي باشيم که اگر آنها برنامه غنيسازي داشته باشد، برنامه محدود است. در غير اينصورت توافقي نخواهد بود.
رئيس تيم مذاکره کننده آمريکا در گروه 1+5 افزود: من هرگز به يک رئيس جمهور يا نخست وزير نمي گويم که ساکت باشند. من احترام خاصي را به نتانياهو قائلم. اگر اقدامي مذاکرات و ديپلماسي را به خطر بيندازد، مسئوليت بر عهده کسي است که اين کار را انجام ميدهد.
وي ادامه داد: ما نمي دانيم که بتوانيم توافق کنيم يا نه، اما بايد راهش را پيدا کنيم، چونکه عواقب عدم توافق خيلي سخت خواهد بود.
شرمن افزود: من دوست داشتم که هيچ غنيسازي و هيچ تاسيساتي وجود نداشت، اما اين بدان معني نيست که من به اين هدف مي رسم يا اين تنها مسير است.
وي تاکيد کرد: من فکر مي کنم اوباما و نتانياهو هفته آينده بحث سخت و جدي درباره ايران خواهند داشت.
شرمن ادامه داد: بايد منتظر بود و ديد روحاني تا چه اندازه ميتواند پيش برود و به چه چيزهايي ميرسد. ما به دنبال توافق خوب هستيم. همه ميدانيم که اين را بايد فشرده انجام دهيم. مي دانم که مردم درباره حمايت ايران از تروريسم و سوريه نگران هستند، اما اين گفتوگوها فقط درباره برنامه هستهاي ايران هستند.
وي گفت: ايران دموکراسياي نظير اسرائيل يا آمريکا نيست، در آنجا نقطه نظرهاي متفاوتي وجود دارد.
شرمن در پاسخ به اين سوال که آيا برنامه موشکي ايران هم مورد بحث قرار ميگيرد، گفت: تمام نگرانيهاي ما در طول مذاکرات مورد بحث قرار ميگيرد. من به آيپک اعلام کردم که تحريمها ايران را به ميز مذاکره آورد و حالا بايد به د يپلماسي هم يک فرصت داد.
رئيس تيم مذاکره کننده آمريکا گفت: ابعاد نظامي احتمالي برنامه هستهاي ايران بايد به نحوي پاسخ داده شود. تمام اعضاي 1+5 و همچنين ايران متعهدند که تا 20 جولاي به توافق برسند، اما اگر به زمان بيشتر نياز داشتيم، از اين زمان استفاده مي کنيم. در هر صورت هرگونه تمديد زمان مذاکرات بايد با موافقت طرفين باشد تا هيچکس وقتکشي نکند.
وي افزود: تا عاديسازي روابط با ايران راه درازي در پيش داريم.
انتهاي پيام/